Annons

Karl-Bertil Jonssons julafton blir spelfilm

Film • Publicerad 13 mars 2020
Hannes Holm regisserar filmen om Karl-Bertil Jonsson. Arkivbild.
Hannes Holm regisserar filmen om Karl-Bertil Jonsson. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Julklassikern "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" ska filmatiseras i en ny storsatsning, meddelar filmbolaget SF Studios.

Regissör är Hannes Holm, som bland annat ligger bakom "En man som heter Ove", "Ted – för kärlekens skull" och den förra trilogin om Sune.

Annons

"Vissa sagor förtjänar att bli verklighet. 'Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton' är en sådan berättelse och det är med pojkaktig iver och stor vördnad som jag åtar mig uppgiften att tillsammans med SF Studios göra live action-film på denna svenska folkhemspärla", säger Hannes Holm enligt ett pressmeddelande.

Filmen ska bli en dramatisering av Tage Danielssons berättelse ur "Sagor för barn över 18 år" från 1964. Historien förvandlades till animerad kortfilm i animatören och regissören Per Åhlins händer 1975 och den har visats på tv på julafton sedan dess.

Filmbolaget har ännu inte gått ut med några skådespelare.

Filmen spelas in i höst och den får biopremiär julen 2021.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons