Annons
Nyheter

Kattunge hittades i soptunna – lex Maja-anmäls

Djur • Publicerad 11 juli 2020
Kattungen som hittades i soptunnan var vid liv och togs om hand. Nu blir det ett djurskyddsärende för länsstyrelsen, rapporterar P4. Arkivbild.
Kattungen som hittades i soptunnan var vid liv och togs om hand. Nu blir det ett djurskyddsärende för länsstyrelsen, rapporterar P4. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/ TT

Hemvården i Essunga kommun har gjort en lex Maja-anmälan efter att personal hittat en kattunge i en soptunna hemma hos en brukare, rapporterar P4 Skaraborg.

Enligt uppgifter till hemvården ska personen även tidigare ha dränkt kullar med kattungar i bensin.

Annons

Kattungen som hittades i soptunnan var vid liv och togs om hand. Nu blir det ett djurskyddsärende för länsstyrelsen, rapporterar P4.

Den nya djurskyddslagen lex Maja som trädde i kraft den 1 april 2019 tillåter hälso- och sjukvårdspersonal samt socialtjänst att bryta sekretessen vid vanvård av djur och anmäla det.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons