Annons

KD och L ställer in partikonferenser

Flera partier ställer in stora evenemang med anledning av virusutbrottet. L, KD och M hänvisar till regeringens stopp för större sammankomster.
Coronaviruset • Publicerad 11 mars 2020
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i samband med regeringens möte med partiledarena om coronaviruset på onsdagen. KD, M och L ställer in partikonferenser.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i samband med regeringens möte med partiledarena om coronaviruset på onsdagen. KD, M och L ställer in partikonferenser.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Moderaterna ställer in sitt Sverigemöte som skulle ha ägt rum 20–21 mars i Örebro med cirka 1 400 anmälda.

"Dagens beslut från regeringen om att evenemang med 500 eller fler deltagare inte är tillåtna, innebär att vårt Sverigemöte i Örebro den 20–21 mars inte får genomföras och därför kommer att ställas in", säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i ett pressmeddelande.

Annons

Liberalerna har beslutat att ställa in partiets riksmöte den 27–29 mars. Mötet skulle ha hållits i Västerås.

– Mot bakgrund av att regeringen inom kort ska besluta att inte tillåta större offentliga sammankomster så kommer Liberalernas riksmöte inte kunna genomföras, sade Adam Alfredsson, presschef för Liberalerna, tidigare under onsdagen.

Kristdemokraterna ställer in de Kommun- och regionpolitiska dagarna som skulle ha anordnats 20–21 mars ombord på färjan Viking Cinderella. Närmare 800 partimedlemmar var anmälda.

"I och med dagens uppdaterade rekommendationer från myndigheterna angående risken för spridning anser vi att det vore oansvarigt att anordna våra kommun- och regionpolitiska dagar som planerat. Därmed ställer vi in för att skydda våra medmänniskor och inte riskera onödig belastning på sjukvården", skriver KD på Facebook.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons