Annons

Klart för helbaskisk cupfinal efter drama

Det blir en helbaskisk final i Copa del Rey. Men det var först efter en hel del dramatik som Athletic Bilbao säkrade en plats i finalen mot ärkerivalen, Alexander Isaks Real Sociedad.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2020
Athletic Bilbao är klart för final i Copa del Rey. Arkivbild.
Athletic Bilbao är klart för final i Copa del Rey. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Med mindre än tio minuter kvar av semifinalreturen kokade det på läktarna i Granada. Hemmalaget hade med två mål, av Carlos Fernandez och German Sanchez, vänt 0–1-underläget från det första mötet i Bilbao.

Granada var på god väg mot klubbens första final i spanska cupen sedan förlusten 1959.

Annons

Men ett mål ändrade allt.

Athletic Bilbaos Yuri Berchiche fick en passning på vänsterkanten, forsade fram och tryckte i den 82:a minuten in 1–2-reduceringen i bortre hörnet. 2–2 totalt – men finalplatsen till Athletic tack vare bortamålsregeln.

Real Sociedad, där Alexander Isak har gjort succé med bland annat sju mål i cupen, blev redan på onsdagen klart för finalen i Sevilla den 18 april. De två ärkerivalerna i Baskien – det är cirka tio mil mellan Bilbao och San Sebastián – har mötts i den spanska cupfinalen en gång tidigare, men det var för 110 år sedan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons