Annons

Klimatmöten stoppas av virus

Coronavirus • Publicerad 13 mars 2020
FN:s klimatchef Patricia Espinosa sätter stopp för klimatsekretariatets möten fram till maj, på grund av det nya coronaviruset. Arkivbild.
FN:s klimatchef Patricia Espinosa sätter stopp för klimatsekretariatets möten fram till maj, på grund av det nya coronaviruset. Arkivbild.Foto: Bebeto Matthews/TT

FN:s klimatsekretariat UNFCCC ställer in alla möten fram till den 1 maj. "Denna exceptionella åtgärd syftar till att begränsa spridningen av covid-19 och skydda deltagarna UNFCCC:s möten i Bonn och på andra platser", meddelar FN:s klimatchef Patricia Espinosa på klimatsekretariatets hemsida.

Dessutom handlar åtgärden om att undvika problem som uppstår då antalet deltagare inte är tillräckligt stort för att fatta beslut. Det har redan blivit märkbart, då många deltagare den senaste tiden har avbokat i sista minuten, förklarar Patricia Espinosa.

Än så länge är det oklart om FN:s stora klimattoppmöte COP26 kan äga rum som planerat i Glasgow 9–19 november, och hur det påverkas av att många förberedande möten inte blir av. Det mötet beskrivs som synnerligen viktigt för att nå Parisavtalets mål om att begränsa den globala uppvärmningen, eftersom det nu krävs att alla länder skärper sina nationella klimatåtaganden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons