Annons

Klimattragedi och dans i parkerna i sommar

En komisk klimattragedi, feministisk cirkus och pop up-dans med Cullbergbaletten – Parkteatern fyller som vanligt Stockholm med gratis teater i sommar.
Teater • Publicerad 14 maj 2019
Den komiska klimattragedin "Tjugo 19" visas i Sommar. Pressbild.
Den komiska klimattragedin "Tjugo 19" visas i Sommar. Pressbild.Foto: Matilda Rahm

Klimatångest är temat i en av de musikaliska föreställningarna som Parkteatern bjuder på. Dag Andersson och Lars Bethke är utsända från framtiden för att analysera våra konsumtionsmönster, vilket de gör i "Tjugo 19" som visas 17 juni i Galärparken.

Den som vill skratta åt världsläget kan annars se "Världen enligt Lazcano", den 9 juli, då Johanna Lazcano driver med alfahannar och eko-logisk miljökonsumtion, eller "Familjen Kaos live", med Bianca och Tiffany Kronlöf, den 15/8.

Annons

Och det blir mer musikal, nyskrivna "Elvira Madigan" som har premiär 31 maj berättar kärlekshistorien mellan Sixten Sparre och cirkusartisten Elvira Madigan, med akrobater, dansare och musiker.

Den som är cirkussugen har flera alternativ, både feministisk cirkus med finska kompaniet Sisus Sirkus, och Sirqus Alfon som har rötterna i gatuscenen.

Som vanligt blir det också en hel del dans. Cullbergbaletten dyker upp på fem olika platser, med utkast ur den senaste föreställningen "On the cusp". Start den 18 juni på Sergels torg. Unruly Gang visar dancehall medan de minsta bjuds på bland annat den dansande dockföreställningen "Vill ha hund!" den 27 juli i Galärparken.

Elin Swedenmark/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons