Annons

Klopp fick träffa sin idol – skidskyttegiganten

Liverpooltränaren Jürgen Klopp kan bocka av ett av de möten som står på hans "att göra innan jag dör-lista".
Beckenbauer? Pelé? Nej, nej, långt ifrån.
Den Klopp äntligen har fått träffa är norrmannen Ole Einar Bjørndalen.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2019
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp.Foto: Peter Byrne/AP/TT

– Han kommer!, säger Jürgen Klopp i norska TV2.

Liverpooltränaren ler och är spänd på att träffa Ole Einar Bjørndalen, enligt den norska tv-kanalen.

Annons

För Klopp, som är uppvuxen i tyska Schwarzwald, var vinteridrott – och framför allt skidskytte – stort under barndomen. Inte så konstigt att han har väntat länge på att få träffa den forne skidskyttegiganten Bjørndalen.

– Jag tror inte att Ole Einar har en större beundrare än mig. I England har de ingen koll på vad skidskytte är. De undrade vem den här norrmannen var, men när jag hörde det sa jag, "Jag vill träffa honom, var och när kan jag träffa honom?", säger Klopp i TV2 och fortsätter:

– Han är faktiskt på min "bucket list" ("att göra innan jag dör-lista"). Nu kan jag bocka av det. Det är som att träffa Muhammad Ali i boxning. Bjørndalen är skidskytte. Jag försöker att förklara det för engelsmännen. Han är Franz Beckenbauer, Pelé och Bobby Moore i en och samma person.

Mötet mellan fotbollstränaren och skidskyttelegendaren skedde på Liverpools hemmaarena Anfield, där Klopp också bjöd Bjørndalen på en rundvandring.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons