Annons

Klubbchefen: "Positiva synergieffekter"

Initiativet till en sammanslagning med Malmö FF kom från Limhamn/Bunkeflo.
Fotboll • Publicerad 13 september 2019
Limhamn/Bunkeflos damallsvenska lag går upp i Malmö FF till nästa säsong om klubbarnas medlemmar säger ja till förslaget om sammanslagning. Arkivbild
Limhamn/Bunkeflos damallsvenska lag går upp i Malmö FF till nästa säsong om klubbarnas medlemmar säger ja till förslaget om sammanslagning. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Limhamn/Bunkeflo (LB07) har en omfattande verksamhet på både herr, dam- och ungdomssidan och har drygt 1 400 medlemmar.

De flesta av dessa är barn och unga.

Annons

TT: Vad vinner ni främst på ett samgående?

– Framför allt kan vi fortsätta att säkerställa resurser till vår breddverksamhet och det finns ett tydligt spår i Malmö hur man ska arbeta för att bli en bättre fotbollsspelare. Vi får också möjligheter att utveckla vår dam- och flickverksamhet positivt med den kompetens som finns i Malmö FF redan nu, säger Wernersson.

Respekt för processen

TT: Ni är inte rädda att ni ger upp en stor del av er identitet vid ett samgående?

– Anser våra medlemmar att det här är bästa förslaget så känner vi oss trygga i det. Då har vi gjort vad som är det bästa för LB07:s medlemmar. Bedömningen är att det går igenom (på det extra insatta årsmötet) men vi får ha respekt för processen som nu kommer.

Med Malmö FF:s resurser i ryggen är ambitionen att elitlaget på damsidan ska nå toppen av damallsvenskan.

Viktig match mot Djurgården

David Wernersson bedömer att grunden är god.

– Det sportsliga i dag ligger kvar i LB07:s regi och det viktigaste just nu är matchen mot Djurgården på söndag. Vi har redan ens sportslig ledning som driver det här och vi har ett av damallsvenskans yngsta lag med en hög potential. Vi har ett U19-lag som vann SM-guld förra året. Vi ser med tillförsikt på den trupp vi redan har.

Limhamn Bunkeflo ligger på tionde plats just nu i damallsvenskan, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Alldeles under befinner sig Djurgården, två poäng bakom inför det viktiga bottenmötet i Stockholm.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons