Annons
Nyheter

Knivhögg barn vid bussrån – döms till fängelse

Brott • Publicerad 20 september 2023
Under ett rån på en stadsbuss i Malmö i april blev en flicka svårt knivskuren. Nu döms rånarna till fängelse. Arkivbild.
Under ett rån på en stadsbuss i Malmö i april blev en flicka svårt knivskuren. Nu döms rånarna till fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under ett bussrån i Malmö blev en tolvårig flicka knivhuggen i låret och fick livshotande skador. Nu döms en 21-årig man och en 22-årig kvinna för överfallet, rapporterar Sydsvenskan och Skånska Dagbladet.

Händelsen spelades in med övervakningskamera. Två tolvåriga flickor satt i bussen med en kompis och pratade när två svartklädda personer med huvor över huvudet kom fram. Flickan som knivhöggs har berättat att hon skrek på hjälp, men att ingen i bussen kom till undsättning. Efter ungefär en minut ser man på filmen hur flickan knivhuggs.

Annons

Det visade sig senare att en artär skadades och Malmö tingsrätt beskriver dådet som livsfarligt. Rånarna kunde senare lokaliseras via det månadskort en av dem använt på bussen.

Mannen döms till fängelse i fyra och ett halvt år, både för knivhugget mot flickan och för att han lagt beslag på hennes kompis mobiltelefon. Kvinnan döms till fängelse i tre år och nio månader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons