Annons
Nyheter

Fiskare knuffades från kaj – fem åtalas

Fem män åtalas misstänkta för att ha knuffat en lastbilschaufför, som stod och fiskade på Sydkajen i Malmö, ned i det kalla vattnet i november, rapporterar Sydsvenskan.
Brott • Publicerad 7 maj 2023
Sydkajen i Malmö hamn.
Sydkajen i Malmö hamn.Foto: Johan Nilsson/TT

De fem männen ska ha hoppat ut ur en bil och börjat prata med mannen, som inte kan svenska. Några sekunder senare kände han en knuff i ryggen och föll de tre meterna ned i vattnet.

– Jag tänkte att det var min sista stund i livet, säger chauffören i förhör, enligt Sydsvenskan.

Annons

En 21-åring misstänks ha knuffat mannen, något hans fyra kompisar filmade. På mobilfilmen hörs de skratta åt tilltaget, innan de börjar fundera på om mannen kan simma. Några av dem hjälper efter flera minuter den skräckslagne mannen upp ur vattnet. Lite senare greps de fem av en polispatrull.

– Jag ville skoja med honom. Jag tänkte knuffa honom lite och sedan hålla honom så han inte trillade i vattnet, sade 21-åringen i förhör enligt tidningen.

Alla fem åtalas för grov misshandel.

– Jag menar att de här fem personerna har gjort det här gemensamt och i samförstånd, säger åklagaren Sandra Helgadottir till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons