Annons
Nyheter

Kokain grävdes ner på lekplats

Brott (TT) • Publicerad 14 april 2019
Kokain har hittats i en sandlåda på en lekplats i Borås. Arkivbild.
Kokain har hittats i en sandlåda på en lekplats i Borås. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/Scanpix/TT

Ett kokainparti har hittats på en lekplats i Borås, rapporterar Borås Tidning.

En person som var ute och gick i området Trandared på söndagen noterade att en vuxen person stod och grävde i en sandlåda och valde att kontakta polis.

Annons

När polisen kom till platsen fann de cirka 35 gram portionsförpackat kokain. Gatuvärdet beräknas till runt 35 000 kronor.

-Det är rätt mycket får man säga. Det var helt klart avsett för försäljning och inte eget bruk, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås, till tidningen.

Det är inte ovanligt att försäljare gömmer narkotika på offentliga platser för att skydda sig själva, enligt Johansson, men att förvara kokain på en lekplats är att utsätta barn för en stor fara.

-Det är givetvis högst olämpligt. Det vistas barn där som kan tro att det är godis eller liknande om de hittar det. Det är ju livsfarligt.

Narkotikan kommer att skickas till Nationellt forensiskt centrum för analys och spårsäkring.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons