Annons
Nyheter

Kommunen: Sluta mata fåglarna

Samhälle • Publicerad 6 september 2021
Får inte matas av två kvinnor i Halmstad. Arkivbild.
Får inte matas av två kvinnor i Halmstad. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Två kvinnor i Halmstad har fått ett föreläggande om att de måste sluta mata fåglar i sin trädgård, annars hotar vite. Det skriver Hallandsposten.

De två har under lång tid matat fåglar, och i synnerhet en specifik fiskmås. Det har lockat dit en stor mängd andra fåglar, som råkor, gräsänder och duvor – och det har i sin tur fått flera grannar att klaga hos miljönämnden.

Annons

Efter samtal med kommunen lovade kvinnorna att försöka sluta med fågelmatningen. Men när det inte hände och klagomålen fortsatte att komma fick miljönämnden skriva ett föreläggande om att matningen måste upphöra, enligt myndigheten en ovanlig företeelse.

– I de flesta fall brukar matningen upphöra efter att vi skickar ut ett brev med information om klagomålet till den som matar, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Selma Kojic till HP.

Om kvinnorna inte följer föreläggandet är nästa steg böter. Men så långt har frågan ännu inte gått, enligt Kojic.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons