Annons

Kommuner rustar för virusutbrott

Coronavirus • Publicerad 6 mars 2020
Över 200 av landets kommuner har vidtagit någon form av åtgärder kopplat till coronavirusspridningen.
Över 200 av landets kommuner har vidtagit någon form av åtgärder kopplat till coronavirusspridningen.Foto: Johan Nilsson/TT

Över 200 av landets 290 kommuner har vidtagit åtgärder kopplat till spridningen av coronaviruset, enligt en enkät av Sveriges Radio Ekot.

Det handlar exempelvis om att planera för hur man ska agera om många kommunanställda är frånvarande. Flera kommuner har även infört restriktioner för kommunanställdas tjänsteresor, exempelvis reseförbud till områden där coronaviruset sprids, och skärpta regler för besök vid äldreboenden.

Annons

14 kommuner svarar att de inte har vidtagit några åtgärder alls.

– Vi har ju inte gjort någonting eftersom vi inte har kännedom om någon som varit i något av riskområdena. Men naturligtvis, får vi kännedom om det så måste vi ju då vidta åtgärder, säger Maritha Lundström, personalchef i Munkfors kommun, till radion.

221 kommuner svarade på enkäten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons