Annons

Konserthuset och Stadsteatern ställer in

Konserthuset i Stockholm och Göteborgs stadsteater ställer in alla inplanerade evenemang de kommande två veckorna. Anledningen är att anställda bekräftats ha smittats av coronavirus.
Kultur • Publicerad 12 mars 2020
Konserthuset i Stockholm håller stängt under minst två veckor. Arkivbild.
Konserthuset i Stockholm håller stängt under minst två veckor. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

"Ett bekräftat fall av coronavirus har dessvärre konstaterats hos en av Konserthusets medarbetare. I den uppkomna situationen har Konserthuset Stockholm beslutat att med omedelbar verkan ställa in samtliga evenemang fram till och med den 28 mars", skriver Konserthuset i ett pressmeddelande.

Det innebär att samtliga konserter i Konserthusets festival "Ladies versus Beethoven", som skulle hållits 18–28 mars, ställs in.

Annons

En medarbetare vid Göteborgs stadsteater bekräftats ha smittats och till följd av detta kommer såväl stadsteatern som filialen Backa teater att hålla stängt till 29 mars.

"Att vi stänger nu direkt är mycket viktigt. Människor går förstås i första hand. Vi har både ett arbetsgivaransvar och ett ansvar gentemot vår publik. Utöver detta är det förstås viktigt att vi alla nu följer de instruktioner som myndigheterna beslutar om och rekommenderar. Vi hoppas verkligen att vi ska komma igång igen om två veckor", säger Göteborgs stadsteaters vd Björn Sandmark.

Även Göteborgsoperan och Folkteatern i Göteborg ställer in föreställningar under de närmsta två veckorna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons