Annons
Nyheter

Köpenhamns flygplats skickar hem 1 500

Danmark • Publicerad 17 mars 2020
Köpenhamns flygplats kommer att med start nästa vecka skicka hem personal. Runt 1 500 personer ser i nuläget ut att permitteras. Arkivbild.
Köpenhamns flygplats kommer att med start nästa vecka skicka hem personal. Runt 1 500 personer ser i nuläget ut att permitteras. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Coronavirusets utbrott och den minskade flygtrafiken gör att Köpenhamns flygplats i Kastrup räknar med att skicka hem upp mot 1 500 anställda de kommande veckorna, enligt ett pressmeddelande från flygplatsen.

Totalt har Kastrup 2 600 anställda, men mellan 22 000 och 23 000 människor jobbar i exempelvis flygplatsens butiker och på flygbolagen som har trafik från Köpenhamn.

Driftsaktiviteten kommer att gradvis sänkas och flygplatsen uppger att man för en dialog med fackliga organisationer. Att regeringen tillsammans med arbetsmarknadens parter har lanserat en lösning där anställda kan få lönekompensation underlättar permitteringen, uppger Thomas Woldbye, administrativ direktör på Kastrup.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons