Annons
Nyheter

Kovändningen – tar emot kvotflyktingar

Samhälle • Publicerad 13 juni 2022
Staffanstorps kommun har upphävt sitt beslut att inte ta emot kvotflyktingar. Arkivbild.
Staffanstorps kommun har upphävt sitt beslut att inte ta emot kvotflyktingar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Staffanstorps kommun tvärvänder och upphäver sitt beslut om att inte ta emot kvotflyktingar, uppger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) på sin Facebooksida.

Det var i mars som den skånska kommunen fattade sitt beslut om att inte ta emot kvotflyktingar med hänvisning till att flyktingar från krigsdrabbade Ukraina ska prioriteras. Nu ändrar sig kommunen och Sonesson anger att orsaken är att Migrationsverket skrivit ner sin prognos kring hur många flyktingar Sverige kommer att ta emot från Ukraina under 2022.

Annons

I början av juni uppgav myndigheten att runt 50 000 flyktingar väntas från Ukraina, som den 24 februari invaderades av Ryssland.

Staffanstorp vägrade i maj ta emot fyra kvotflyktingar som precis anlänt och de anvisades i stället till en annan kommun.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons