Annons

KPA Pension gör miljardförvärv

Ekonomi • Publicerad 6 september 2019
Kontorsfastigheten på Fleminggatan i Stockholm, som också kallas Trygg-Hansa-huset, har fått en ny ägare. Arkivbild.
Kontorsfastigheten på Fleminggatan i Stockholm, som också kallas Trygg-Hansa-huset, har fått en ny ägare. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Pensionsbolaget KPA Pension köper en kontorsfastighet på Kungsholmen i Stockholm för 4,3 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Säljare är Areim.

Affären är enligt bolaget den tredje största fastighetsaffären som hittills gjorts i Sverige.

Annons

Kontorsfastigheten Brädstapeln 16 uppfördes av Trygg Hansa på 1970-talet.

"Förvärvet ligger helt i linje med strategin att öka andelen fastigheter i KPA Pensions kapitalportfölj", säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör för Folksamgruppen, som KPA Pension är en del av, i pressmeddelandet.

Samtidigt meddelar Folksamgruppen att man sätter ett nytt mål för sin fastighetsportfölj – att förvärva fastigheter för ytterligare 20 miljarder kronor inom de närmaste åren, enligt ett pressmeddelande. Folksamgruppen har tidigare kommunicerat ett expansmål på tio miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons