Annons

Kraftig cyklon närmar sig Indien

Indien skickar ut räddningspersonal och har beordrat flottan att ha beredskap för den kraftiga cyklon som rör sig mot landets östkust, och som väntas nå delstaten Odisha på fredag.
Indien • Publicerad 1 maj 2019
Foto: TT

Ovädret har fått namnet Fani och befinner sig över Bengaliska viken med vindhastigheter på upp till 57 meter per sekund.

Myndigheterna har även beslutat att tusentals människor ska flyttas från sina hem vid kusten som tros drabbas värst. Varningar har utfärdats även för granndelstaterna Andhra Pradesh och Tamil Nadu.

Annons

Fiskare har råtts att inte ge sig ut i de områdena, enligt landets räddningsverk NDMA, och lokala myndigheter har uppmanats att hitta "alla sårbara människor. . . och flytta dem till kombinerade cyklon- och översvämningshärbärgen", enligt delstatens hjälpmyndighet. Där ska kök, dricksvatten, belysning, hälsovård och sanitära inrättningar ha ställts i ordning.

Enligt lokala medier finns över 850 härbärgen i delstaten, med plats för runt en miljon människor. I hela Odisha bor runt 46 miljoner människor. Invånarna har redan röstat i valet som pågår i landet.

I oktober fick runt 300 000 människor lämna sina hem när cyklonen Titili nådde delstaten. Då omkom minst två personer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons