Annons
Nyheter

Kraftig minskning av krogvåld i Köpenhamn

Danmark • Publicerad 3 juli 2020
Polis på plats i Nyhavn i Köpenhamn för att se till att allmänheten håller avstånd. Arkivbild.
Polis på plats i Nyhavn i Köpenhamn för att se till att allmänheten håller avstånd. Arkivbild.Foto: Christian Lindgren/Ritzau/TT

Köpenhamnspolisen har fått 90 procent färre anmälningar om våldsbrott i stadens nattliv under coronanedstängningen.

Under perioden 12 mars till 12 maj har 16 anmälningar om exempelvis personrån och misshandel inkommit – jämfört med 165 under samma period i fjol.

Annons

Att anmälningarna skulle minska i och med restriktionerna var väntat, konstaterar Tommy Laursen vid Köpenhamnspolisen. Men han hade inte trott att minskningen skulle vara så stor.

"Det är viktigt att understryka att vi inte kan tillskriva de barer och klubbar som ligger i området ansvaret för allt våldsamt beteende. En stor del av våldet sker utanför och mellan personer som inte har besökt ett uteställe. Men det är ändå tänkvärt att nedstängningen, och de medföljande ändringarna i utelivet, har lett till en så stor minskning", skriver Laursen i ett pressmeddelande.

Enligt de nuvarande restriktionerna får barer i Danmark hålla öppet till 24, medan nattklubbar fortfarande hålls stängda.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons