Annons
Nyheter

Krasch in i vårdcentral var rop på hjälp

En bilist som greps efter att ha kört rätt in i entrén till en vårdcentral i Norrköping tidigt i torsdags morse har släppts fri efter att det framkommit att kraschen var ett desperat rop på hjälp.
Olyckor • Publicerad 11 september 2021
En bilist kraschade in i en vårdcentral i Norrköping tidigt i torsdags morse. Arkivbild.
En bilist kraschade in i en vårdcentral i Norrköping tidigt i torsdags morse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En väktare som kom till platsen efter kraschen fann entrén totalförstörd och en bit in i byggnaden stod bilen med motorn i gång. Trots de stora skadorna hade mannen inte uppsåt att skada någon, berättar chefsåklagare Torsten Angervåg för Norrköpings Tidningar.

– Det är en människa som inte mår riktigt bra, men han hade ingen avsikt att köra på eller skada någon. Det här hände också vid en tid då vårdcentralen inte var öppen, säger han till tidningen.

Annons

Enligt åklagaren handlar det om ett rop på hjälp och mannen kommer inte att begäras häktad.

– Han har erkänt och har berättat om händelsen och varför han gjorde det. Han är inte tidigare dömd och sannolikheten för att han skulle göra något liknande bedömer jag som liten, säger Torsten Angervåg.

Mannen är dock fortfarande misstänkt för grov skadegörelse och olovlig körning och utredningen mot honom fortsätter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons