Annons
Nyheter

Krav på danstillstånd kan slopas

Politik • Publicerad 13 maj 2020

I skuggan av coronakrisen rullar riksdagens vanliga arbete på. I ett antal beslut på onsdagen uppmanas regeringen att ändra eller skärpa politiken på en rad områden.

Bland annat uppmanas regeringen i ett så kallat tillkännagivande att slopa kravet på danstillstånd. För säkerhets skull lägger riksdagen till att det bör ske efter coronapandemin är över.

Annons

I ett annat beslut vill riksdagen att regeringen kriminaliserar all form av medhjälp till självmord. Riksdagen vill också att minimistraffet för våldtäkt av normalgraden höjs till fängelse i tre år. Straffet för övergrepp i rättssak bör också höjas, liksom minimistraffet för grov stöld till fängelse i ett år.

Polisens möjligheter att förverka egendom från grovt kriminella bör förstärkas, liksom möjligheterna till hemlig avlyssning och kameraövervakning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons