Krav på danstillstånd kan slopas

Politik • Publicerad 13 maj 2020

I skuggan av coronakrisen rullar riksdagens vanliga arbete på. I ett antal beslut på onsdagen uppmanas regeringen att ändra eller skärpa politiken på en rad områden.

Bland annat uppmanas regeringen i ett så kallat tillkännagivande att slopa kravet på danstillstånd. För säkerhets skull lägger riksdagen till att det bör ske efter coronapandemin är över.

I ett annat beslut vill riksdagen att regeringen kriminaliserar all form av medhjälp till självmord. Riksdagen vill också att minimistraffet för våldtäkt av normalgraden höjs till fängelse i tre år. Straffet för övergrepp i rättssak bör också höjas, liksom minimistraffet för grov stöld till fängelse i ett år.

Polisens möjligheter att förverka egendom från grovt kriminella bör förstärkas, liksom möjligheterna till hemlig avlyssning och kameraövervakning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.