Annons

Kreml: Ukrainsk "terrorattack" i Ryssland

Ryssland hävdar att en grupp med "ukrainska sabotörer" har gått till attack i två samhällen i ryska Brjansk, strax norr om gränsen till Ukraina.
Ryssland • Publicerad 2 mars 2023
Kremls talesman Dmitrij Peskov påstår att ukrainare utfört en terrorattack i Ryssland.
Kremls talesman Dmitrij Peskov påstår att ukrainare utfört en terrorattack i Ryssland.Foto: Valery Sharifulin/AP/TT

Ryska medieuppgifter gör gällande att gruppen ska ha tagit gisslan.

– Vi pratar om en terrorattack, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov och tillägger att president Vladimir Putin får löpande uppdateringar om situationen.

Annons

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Putin kallat till ett extrainsatt möte i Rysslands säkerhetsråd med anledning av händelsen. Ryska statliga Tass uppger att presidenten även har ställt in en resa till staden Stavropol på grund av situationen.

Uppgifterna har inte bekräftats av oberoende part. Ukraina kallar Moskvas anklagelser en "provokation".

"Historien om en sabotagegrupp i Ryssland är en klassisk medveten provokation. Ryssland vill skrämma sitt folk för att rättfärdiga attacken mot ett annat land och fattigdomen som växer efter ett års krig", skriver president Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Mychajlo Podoljak på Twitter.

Uppgifterna om en ukrainsk attack kommer bara dagar efter att Putin beordrat skärpt bevakning längs Rysslands gräns mot Ukraina.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons