Annons
Nyheter

Kriminalvårdare får löneavdrag efter bus

Arbete • Publicerad 12 juli 2020
Ett bus på kriminalvården i Mariefred gick inte riktigt som det var tänkt. Något som resulterat i en något mindre belopp på lönespecifikationen för de inblandade. Arkivbild.
Ett bus på kriminalvården i Mariefred gick inte riktigt som det var tänkt. Något som resulterat i en något mindre belopp på lönespecifikationen för de inblandade. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre kriminalvårdare på anstalten i Mariefred får löneavdrag sedan de haft sönder en röntgenmaskin, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Tanken hos kriminalvårdarna var att de skulle skämta med ytterligare en kollega på anstalten genom att gömma sig i röntgenmaskinen, men då gick maskinen sönder.

Annons

Händelsen ägde rum i vintras och anledningen till att maskinen gick sönder var att rullbandet gick igång samtidigt som en av kriminalvårdarna befann sig inuti maskinen. Efter det gick den inte att få igång igen.

Kriminalvårdens ansvarsnämnd har nu beslutat om löneavdraget. För två av kriminalvårdarna handlar det om två dagars löneavdrag medan den tredje får avdrag för fem dagar. Den som fick mest avdrag var den som befann sig inuti röntgenmaskinen.

"Ni har genom ert agerande skadat Kriminalvårdens anseende och er misskötsamhet kan inte betecknas som ringa", skriver ansvarsnämnden i sitt beslut, enligt SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons