Annons
Nyheter

Kunder möttes av tömt däckhotell – man åtalas

Brott • Publicerad 3 maj 2023
Vinterförvarade bildäck misstänks ha sålts på internet. Arkivbild.
Vinterförvarade bildäck misstänks ha sålts på internet. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB-TT

En man i Stockholmsområdet misstänks ha sålt bildäck och fälgar – värda mer än 500 000 kronor – som han åtagit sig att vinterförvara för sina kunder, skriver polisen på sin hemsida.

Däcken lämnades in på mannens däckhotell under hösten 2020, men när cirka 50 målsägande skulle hämta ut däcken följande vår var däckhotellet tomt och ägarna borta.

Annons

"Det är ovanligt med så många målsägande, så ärendet stack ut. Vi satte in en stor utredningsresurs och hade en bra struktur i arbetet. Alla målsägande var hjälpsamma", säger Timmy Malmgren vid bedrägerisektionen hos polisen i region Stockholm, på myndighetens hemsida.

Några av däcken har kommit tillbaka till sina ägare, men de flesta av av dem misstänks ha sålts på internet. Totalt startade utredningen med 53 ärenden, och nu väcks åtal för 43 av dem.

Den åtalade mannen misstänks för grov förskingring och nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons