Annons
Nyheter

Kungsängen går in i rekonstruktion

Ekonomi • Publicerad 20 september 2023
Attunda tingsrätt har beviljat en ansökan om rekonstruktion från sängtillverkaren Kungsängen Produktion AB. Arkivbild.
Attunda tingsrätt har beviljat en ansökan om rekonstruktion från sängtillverkaren Kungsängen Produktion AB. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Attunda tingsrätt har beviljat en ansökan om rekonstruktion från sängtillverkaren Kungsängen i Enköping, rapporterar Enköpings-Posten.

Enligt planen ska många arbetstillfällen kunna räddas och alla kunder som beställt sängar få sina varor levererade, skriver Dagens industri.

Annons

Ansökan om rekonstruktion lämnades in i måndags samtidigt som vd:n Marcus von Greyerz fick sparken. Enligt information som lämnats ut till de anställda har bolaget såväl likviditetsproblem och lönsamhetsproblem, rapporterar tidningarna.

Tingsrätten ser en risk för att Kungsängen, med riskkapitalbolaget Litorina som storägare, måste ställa in betalningar, men tror att verksamheten kan räddas genom rekonstruktionen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons