Annons

Kvalmatchen skjuts upp: "Blir Kalle Anka"

Det blev ingen bandymatch i Frillesås.
Isen var för dålig och nu väntar en kamp mot klockan för att hitta en reservarena.
Bandy • Publicerad 2 mars 2020
Frillesås hemmaplan Sjöaremossen höll inte måttet. Arkivbild.
Frillesås hemmaplan Sjöaremossen höll inte måttet. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Klockan åtta, klockan nio och till sist klockan tio på kvällen. Trots att avslagstiden i den viktiga bandymatchen mellan Frillesås och Lidköpings AIK sköts upp två gånger om kom lagen aldrig till spel.

Isen var inte i tillräckligt bra skick och nu ska matchen, i kvalet till elitserien, i stället spelas på tisdag.

"Livsfarligt"

Annons

– Det är stora hål i isen. Livsfarligt. 90 procent av isen är jättefin, men på vissa ställen är det hål ner till gruset. Man har försökt laga med snö, men det blir bara poröst, säger Lidköpingstränaren Jesper Bryngelson till Bandypuls.

Han är rejält kritisk till arrangemanget och menar att flera av spelarna, som hör hemma i "arbetarserien" allsvenskan, tvingas ta ledigt från sina jobb en extra dag.

– Vi spelar i ett elitseriekval. De visste redan på dagen att isen tagit stryk och då måste man självklart ha en reservarena. Men så fort allt ställs på sin spets, då finns inga tydliga regler. Då får man hitta på under tiden känns det som, säger han.

"De får ringa runt"

Han anser att Lidköpings AIK bör tilldelas segern genom walkover. Men för det finns inget stöd i tävlingsbestämmelserna, bekräftar Svenska bandyförbundets tävlingsansvarige Micael Eriksson för Bandypuls.

Det finns bara ett problem: Frillesås har ingen reservarena klar.

– De får sätta sig ner och ringa runt. Matchen måste spelas i morgon och de är tillsagda att de måste ha en reservarena som går att spela på då, säger Eriksson.

Måndagens andra kvalmatch, som spelades mellan Sirius och Falun, slutade med 6–3-vinst för bortalaget från Dalarna.

– Vi är jäkligt nöjda med vår insats. De lyckas inte få något grepp på oss. Det är för att vi spelar jävligt bra, säger Faluns tränare Joakim Björkman till Dalarnas Tidningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons