Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för mord på sambo i Landskrona

En man i 25-årsåldern påträffades i mitten på april död i en lägenhet i Landskrona. Nu åtalas en 22-årig kvinna misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 15 juli 2020
En 22-årig kvinna i Landskrona åtals misstänkt för mord på sin sambo. Arkivbild.
En 22-årig kvinna i Landskrona åtals misstänkt för mord på sin sambo. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Kvinnan blev samma dag, den 22 april i år, gripen i lägenheten där offret hittades död. Hon ska ha varit mannens sambo. Kvinnan åtalas nu misstänkt för mord.

– Det är ett par som levt i en relation och hon har, påstår jag, knivhuggit honom två gånger utan någon som helst anledning, säger åklagaren Ingegerd Jigin.

"Omotiverat aggressionsutbrott"

Annons

Åklagaren menar att kvinnan tilldelat mannen två knivhugg varav ett ska ha träffat hans vänstra del av bröstkorgen och penetrerat hjärtat. Detta ska ha orsakat mannens död genom förblödning.

– Vi påstår att hon har gjort det i ett hastigt vredesmod, det är ett omotiverat aggressionsutbrott, säger Ingegerd Jigin och fortsätter:

– Han blir knivhuggen i hjärtat och avlider inom loppet av några minuter.

Hon menar att inget i utredningen har visat att mannen gjort något som motiverat hennes angrepp.

Kvinnan har erkänt

Som bevis mot kvinnan finns bland annat ett larmsamtal till SOS där det enligt åklagaren framgår att kvinnan själv berättar att hon skadat mannen med en kniv, men inte vet varför.

– Hon har erkänt att hon har gjort det. Det gör hon redan på platsen. Hon utrycker det som att hon inte vet varför.

Som ytterligare bevis ska det bland annat ha funnits spår av blod på kvinnans kläder, samt en videoinspelning från polisens kroppkamera när de först kom in till bostaden.

– Det finns inget utrymme för någon annan skulle vara gärningsman, säger Ingegerd Jigin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons