Annons
Nyheter

Kvinna dog i corona efter hostattack

Storbritannien • Publicerad 17 maj 2020
Skyltar i vänthallen på Victoria station i London manar besökare att hålla avstånd. En anställd på stationen dog sedan en man som sade sig vara coronasmittad hostade och spottade mot henne. Bild från tidigare i veckan.
Skyltar i vänthallen på Victoria station i London manar besökare att hålla avstånd. En anställd på stationen dog sedan en man som sade sig vara coronasmittad hostade och spottade mot henne. Bild från tidigare i veckan.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Brittisk polis har förhört en man med anledning av incident i mars där en 47-årig kvinna dog i covid-19 sedan en man medvetet hostat och spottat på henne. Kvinnans öde har uppmärksammats stort i Storbritannien.

Kvinnan arbetade på ett biljettkontor på Victoria station, en av Londons mest trafikerade järnvägsstationer. Hon befann sig i vänthallen när en man hostade och spottade mot henne och en kollega, samtidigt som han hävdade att han var coronasmittad.

Annons

Bägge kvinnorna insjuknade efter några dagar och den 47-åriga kvinnan dog 14 dagar senare på sjukhus.

Premiärminister Boris Johnson sade i parlamentet i onsdags att hennes död var tragisk, i synnerhet som hon attackerades under sitt arbete.

På söndagen meddelade polisen att en 57-årig man har identifierats och förhörts med anledning av händelsen. Arbetet med att samla bevis och utreda omständigheterna fortsätter, heter det i uttalandet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons