Annons
Nyheter

Kvinna förolämpade kvinna i slöja – åtalas

Brott • Publicerad 10 juli 2020
En kvinna i 50-årsåldern i Jönköping åtalas vid Jönköpings tingsrätt för att ha förolämpat en kvinna som jobbar på apotek för att hon bar slöja. Arkivbild.
En kvinna i 50-årsåldern i Jönköping åtalas vid Jönköpings tingsrätt för att ha förolämpat en kvinna som jobbar på apotek för att hon bar slöja. Arkivbild.Foto: Johansen, Carina

En kvinna i 50-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt för att ha förolämpat en kvinna som jobbar på apotek för att hon bar slöja, skriver P4 Jönköping.

Den åtalade kvinnan skulle i höstas hämta ut medicin på ett apotek i kommunen. Hon ska då ha kommenterat att den anställda bar slöja. Hon ska ha sagt att hon vore vackrare utan slöja och undrade om någon tvingat henne att ha på sig den.

Annons

I förhör med polisen har apotekaren sagt att hon kände sig mycket kränkt av påståendena och att hon började gråta.

Den misstänkta kvinnan nekar till brott och säger att hon inte minns något av händelsen. Men det finns flera vittnen till händelsen och också en övervakningsfilm.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons