Annons
Nyheter

Kvinna häktad efter 471 telefonsamtal

Brott • Publicerad 2 december 2020
En kvinna i Värmland har häktats efter 471 telefonsamtal till en man hon varit förbjuden att kontakta. Arkivbild.
En kvinna i Värmland har häktats efter 471 telefonsamtal till en man hon varit förbjuden att kontakta. Arkivbild.Foto: Isabell Höjman/TT

En kvinna i Värmland har häktats för överträdelse av kontaktförbud. Under knappt två veckor ringde hon 471 telefonsamtal till en man hon förbjudits att kontakta.

– Det är ett uppenbart lagbrott att fortsätta fastän hon vet att hennes kontakter inte är önskvärda, säger åklagare Cecilia Aronsson till Värmlands Folkblad.

Annons

Tingsrätten häktade kvinnan, som är i 50-årsåldern, då det anses finnas risk att hon annars fortsätter att söka upp mannen.

Kvinnan medger att hon ringt samtalen, men säger att hon inte visste att det var brottsligt, uppger åklagaren. Hon har dock förhörts i sammanhanget i flera gånger, enligt åklagaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons