Annons

Kvinna hotade våldtäktsoffer

Brott • Publicerad 11 september 2019
Hennes 23-årige son dömdes till fängelse för våldtäkt. Nu har kvinnan dömts för att ha hotat våldtäktsoffret. Arkivbild.
Hennes 23-årige son dömdes till fängelse för våldtäkt. Nu har kvinnan dömts för att ha hotat våldtäktsoffret. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna dömdes på onsdagen mot sitt nekande till skyddstillsyn för övergrepp i rättssak, skriver .

Hennes 23-årige son dömdes tidigare till fängelse för att i september förra året ha våldtagit en jämnårig kvinna i samband med en fest. Men modern ansåg att sonen var oskyldig och kontaktade därför offret. Hon krävde att kvinnan skulle dra tillbaka sin polisanmälan – och kallade kvinnan för "äcklig" och tyckte att hon "kunde gå och dö".

Modern nekar till brott, men Värmlands tingsrätt finner det "uppenbart" att hon måste ha förstått att hennes kontakt med offret orsakade lidande och det skulle uppfattas som att hon ville förmå offret att inte stå fast vid sin polisanmälan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons