Annons
Nyheter

Kvinna svindlade till sig miljoner åt nätdejt

Brott • Publicerad 7 december 2020
Uppsala tingsrätt mildrar kvinnans straff eftersom hon själv också utsatts för ett bedrägeri och drabbats personligt och ekonomiskt av det. Arkivbild.
Uppsala tingsrätt mildrar kvinnans straff eftersom hon själv också utsatts för ett bedrägeri och drabbats personligt och ekonomiskt av det. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna i Uppsala har dömts för grov trolöshet mot huvudman efter att ha svindlat till sig 3,7 miljoner kronor från butiken där hon jobbade. Pengarna förde hon över till en man som på nätet påstod sig vara en amerikansk ingenjör i tillfällig ekonomisk knipa, skriver UNT.

Mannen övertygade kvinnan att först ge bort sina egna sparpengar, och sedan stjäla flera miljoner från butiken. Hon köpte också bitcoin åt mannen, både med företagets pengar och med lån hon tagit själv.

Annons

Kvinnan säger i förhör att hon trodde mannen skulle betala tillbaka, men hon insåg att hon blivit lurad när han slutade höra av sig. De bilder på sig själv mannen skickat föreställde i själva verket en skådespelare från tv-serien Baywatch.

Enligt domstolen är straffvärdet för brottet fängelse i över två år, men eftersom kvinnan själv blivit utsatt för ett bedrägeri, förlorat sitt jobb och dragit på sig stora skulder döms hon i stället till ett och ett halvt års fängelse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons