Annons
Nyheter

Kvinnan kan ha fångats på film

Den svenska kvinnan som senast sågs på en ubåt i torsdags är fortfarande försvunnen.
I dag avgör en dansk domare om ubåtsägaren, misstänkt för att ha dödat kvinnan, ska fortsätta hållas frihetsberövad.
Danmark • Publicerad 12 augusti 2017

Den svenska journalisten befann sig ombord på ubåten för att göra ett reportage och sågs på båten i Köpenhamn vid 19.30-tiden i torsdags kväll. Ubåtsägaren Peter Madsen har sagt att hon gick i land senare under kvällen.

Då borde hon ha fångats av en övervakningskamera, enligt ägaren till restaurang Halvandet på Refshaleøen i Köpenhamn.

Annons

– Det är lyckligtvis så att vi har videoövervakning på hela vårt område. Vi hoppas att det kan bidra till att lösa det här mysteriet, säger Bo Petersen till danska Ekstrabladet.

Petersen säger att han har sett filmen, men vill inte säga vad den visade.

Madsen är anhållen misstänkt för att ha dödat den svenska kvinnan. Han nekar och hävdar att han släppte i land henne vid klockan 22.30 på torsdagskvällen nära spetsen på Refshaleøen.

En domare i Danmark ska i dag besluta om Madsen ska häktas.

Ubåten sjönk på fredagsförmiddagen, men Madsen kunde räddas i land. Kvinnan har inte gått att nå och hon anmäldes försvunnen av anhöriga redan under natten till fredagen.

Svensk polis har tidigt på lördagsmorgonen inga nya uppgifter om kvinnan.

Dansk polis efterlyste i går kväll vittnen.

"Vi vill gärna tala med eventuella vittnen som kan ha sett den svenska kvinnan efter klockan 22.30 på torsdagskvällen", skrev Köpenhamnspolisen på fredagen i ett pressmeddelande.

Dykare har inte kunnat ta sig in i ubåten, som ligger på sju meters djup. Under dagen ska den stabiliseras eller bärgas, enligt polisen. På lördagsmorgonen vill Köpenhamnspolisens vakthavande befäl inte uttala sig om vad som sker i utredningen, utan hänvisar till att det kommer att skickas ut pressmeddelanden när något nytt framkommer.

Danska militärfartyg på fredagen på platsen där ubåten sjönk, söder om Dragör.Foto: Johan Nilsson/TT
TT
Annons
Annons
Annons
Annons