Annons
Nyheter

Lägenheten var täckt av sopor – kvinna vräks

När hyresvärden kom in i kvinnans lägenhet visade den sig vara helt belamrad med sopor och bråte. Nu har hon vräkts efter ett beslut i hyresnämnden, rapporterar .
Bostad • Publicerad 12 december 2022
När värden gick in i lägenheten visade den sig vara belamrad av sopor. Arkivbild.
När värden gick in i lägenheten visade den sig vara belamrad av sopor. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Redan 2017 ska kvinnan, som bor på en ort i Dalarnas län, ha riskerat vräkning eftersom lägenheten bedömdes vara en sanitär olägenheten. Den gången räddades hon av en granne som hjälpte henne att städa.

Året därpå ville värden avhysa henne på nytt av samma skäl men fick avslag av hyresnämnden, eftersom rutinerna för att få tillträde till en hyresgästs hem inte följts.

Annons

Efter att på nytt ha fattat misstankar lyckades dock hyresvärden tidigare i år få tillträde till lägenheten och möttes då av en bostad som var så full med skräp att den inte gick att vare sig dammsuga eller våttorka. Dessutom fanns en påtaglig risk för både brand och fuktskador.

Värden sade då upp kvinnan, vilket hon inte godtog. Hon motsatte sig vräkningen med hänvisning till ålder och sjukdom.

Nämnden gick dock på värdens linje och hon måste nu flytta ut senast den 31 januari nästa år. Kvinnans ombud säger till Hem & Hyra att hon via socialtjänsten erbjudits att flytta till en annan lägenhet på den ort där hon bor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons