Annons
Nyheter

Läkare bakom coronabluff stängs av

Coronaviruset • Publicerad 15 januari 2021
Läkaren stängs av från sitt jobb på Södra Älvsborgs sjukhus. Arkivbild.
Läkaren stängs av från sitt jobb på Södra Älvsborgs sjukhus. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En läkare som arbetat på en klinik som erbjudit coronatester i Västsverige har stängts av från sitt jobb på Södra Älvsborgs sjukhus, rapporterar Göteborgs-Posten.

Kliniken som läkaren ansvarade för och sitter som styrelseledamot i erbjuder PCR-tester med svar på två timmar. Kostnaden är 2 690 kronor.

Annons

Kliniken har hävdat att testresultaten analyserats av Unilabs, Sahlgrenska universitetssjukhuset och ett annat privat laboratorium. Men ingen av dessa aktörer säger att de analyserat företagets tester. Kliniken har även erbjudit reseintyg med provsvaren.

Nu stängs läkaren av från sitt jobb på sjukhuset.

– Dels för att detta är väldigt allvarligt ur ett förtroendeperspektiv, rent generellt. Och dels har han inte anmält den här bisysslan som verkar vara väldigt omfattande, säger Karin Hederstierna, verksamhetschef på Södra Älvsborgs sjukhus, till GP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons