Annons

Läkarmöte blir av trots coronahotet

Coronaviruset • Publicerad 9 mars 2020
Swesem har beslutat att det nationella mötet om akutsjukvård blir av trots coronaviruset. Arkivbild.
Swesem har beslutat att det nationella mötet om akutsjukvård blir av trots coronaviruset. Arkivbild.Foto: Isabell Höjman/TT

På onsdag samlas omkring 120 akutläkare till konferens i Stockholm, trots hotet från coronaviruset. Konferensen var nära att ställas in, men arrangören Svensk förening för akutsjukvård (Swesem) har nu beslutat att hålla sitt nationella möte som planerat.

– Det kommer att genomföras som det ser ut just nu, säger föreningens ordförande Arin Malkomian till TT.

Annons

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men om det inte kommer nya besked kommer konferensen att bli av.

Swesem stod inför ett svårt beslut, enligt Arin Malkomian. Å ena sidan skulle en smittad deltagare kunna leda till att 120 akutläkare måste sättas i karantän. Å andra sidan hade föreningen troligen gått i konkurs om konferensen, Sweets, hade ställts in.

– Men vi har stöd från både medlemmarna och deras chefer i regionerna. Så då kör vi på, säger han.

– Däremot kommer vi att gå ut med ett mejl med restriktioner. Har du varit i riskzonerna eller har du symptom, då får du inte komma till Sweets helt enkelt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons