Annons

Lance Hedman Graaf om dansen: "Väldigt tufft"

Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal var nära att åka ur "Let's dance" förra veckan. Nu ska tävlingens yngsta par försöka bita sig fast med en quickstep.
Tv • Publicerad 9 maj 2019
Lancelot Hedman Graaf dansar tillsammans med Linn Hegdal i TV4:s "Let's dance".
Lancelot Hedman Graaf dansar tillsammans med Linn Hegdal i TV4:s "Let's dance".Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter den senaste fredagsfinalen stod Lancelot Hedman Graaf och Thomas Ravelli sist kvar på trappan, för att med armarna kring varandras axlar invänta publikens dom. Kändissonen har ingen ny strategi för att undvika att hamna där igen på fredag, men han vill definitivt vara kvar i tävlingen.

– Jag tycker att det är jättekul och jag är gärna kvar i några veckor till. Men ifall jag åker ut så är jag väldigt stolt över det vi har gjort, säger Lancelot Hedman Graaf.

Svåraste hittills

Annons

Han och partnern Linn Hegdal har i veckan legat i för att bemästra den quickstep som står på schemat i fredagens program.

– Det är kul, det går fort, det heter ju quickstep.

Träningen har gått bra, enligt Lancelot Hedman Graaf. Men han medger att quickstep är riktigt svårt.

– Den är bland de svåraste danserna hittills.

Förra veckan dansade paret jitterbug, en dans som Lancelot Hedman Graaf tycker passar dem riktigt bra, och hans insatts uppskattades också av samtliga jurymedlemmar.

Hög nivå

Nivån är dock hög när tävlingen nu är inne på den åttonde veckan och det finns en risk att paret får lämna programmet. Lancelot förväntade sig inte att han skulle vara kvar så här länge.

– Det trodde jag inte. Så jag är väldigt tacksam och glad.

TT: Hur har de här veckorna varit?

– Det har varit väldigt kul! Väldigt tufft men i helhet så tycker jag att det har varit en väldigt kul upplevelse och jag är väldigt tacksam för att jag gjorde det.

Musikaltolkning

Fredagens program kommer att gå i musikalens tecken och i juryn hoppar Pernilla Wahlgren in som gäst. De fem kvarvarande paren ska tolka varsin musikal och alla deltagare kommer även att bjuda på ett gemensamt Queen-medley.

Annons

För Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdals del är det "Annie get your gun" som gäller. En musikal som Pernilla Wahlgren själv spelade i när den sattes upp i Stockholm på slutet av 1980-talet. Om det kan vara en fördel för paret återstår att se.

"Let's dance" sänds på fredag 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons