Annons
Nyheter

Larm om nålattacker på spanska klubbar

Spanien • Publicerad 2 augusti 2022
Nattliv i Barcelona, Spanien. Arkivbild.
Nattliv i Barcelona, Spanien. Arkivbild.Foto: Joan Mateu/AP/TT

Spansk polis utreder en rad anmälningar om mystiska nålattacker mot kvinnor på nöjesställen. Liknande händelser har tidigare rapporterats i Storbritannien och Frankrike.

Rapporterna väcker oro för att sexförbrytare hittat ett nytt sätt att droga sina offer, i stället för att spetsa drinkar. Men hittills har inga spår efter droger hittats och inte heller har några sexuella övergrepp anmälts till den spanska polisen i samband med nålsticken.

Annons

De senaste veckorna har polisen registrerat 23 fall i Katalonien, de flesta i turiststäderna Lloret de Mar och Barcelona. I Baskien har tolv fall rapporterats.

Offrens berättelser följer samma mönster, enligt polisen. Kvinnorna, oftast unga, är ute för att roa sig när de känner ett nålstick i en arm eller ett ben, och blir yra eller sömniga. De första fallen inträffade under tjurrusningen i Pamplona i början av juli.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons