Annons
Nyheter

Fler bolag pausar annonser i sociala medier

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2020
En tolkning av Edvard Munchs klassiska tavla Skriet byggd i Lego. Leksakstillverkaren tar nu en paus från att annonsera i sociala medier, precis som många andra företag som vill sätta press på sociala medier-företagen att trappa upp sitt arbete mot hatiskt innehåll. Arkivbild.
En tolkning av Edvard Munchs klassiska tavla Skriet byggd i Lego. Leksakstillverkaren tar nu en paus från att annonsera i sociala medier, precis som många andra företag som vill sätta press på sociala medier-företagen att trappa upp sitt arbete mot hatiskt innehåll. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Den danska leksakstillverkaren Lego och det svenska hygien- och hälsobolaget Essity sällar sig till det växande antal företag som bojkottar Facebook som annonsforum.

För Essity gäller beslutet för annonsering i USA och den kommande månaden.

Annons

– Detta är ett verktyg i verktygslådan som vi använder för att visa oss solidariska med det upprop som pågår, säger Per Lorentz. kommunikationschef på Essity, till Dagens Media.

Lego kommer å sin sida att stoppa all marknadsföring i sociala medier under 30 dagar, för att utvärdera situationen.

"Vi förpliktar oss att ha en positiv inverkan på barn och den värld de ska ärva. Då ingår det att bidra till en positiv, inkluderande digital miljö fri från hat, diskriminering och desinformation", skriver Legos marknadsföringschef Julia Goldin i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons