Annons
Nyheter

Lidl satsar när konkurrenten lämnar Danmark

Danmark • Publicerad 6 mars 2023
Läge för Lidl. Arkivbild från Stockholm.
Läge för Lidl. Arkivbild från Stockholm.Foto: Hasse Holmberg / TT

Lidl utvidgar kraftigt i Danmark, efter det att dagligvarukollegan Aldi kastat in handduken.

Under året kommer Lidl att öppna över 60 nya danska butiker, säger företrädaren Jens Stratmann till tidningen Finans. Det skulle innebära en ökning med ungefär 50 procent, och att kedjan får sammanlagt över 200 affärer i landet.

Internationellt konkurrerar Lidl med likaledes tyska Aldi på mataffärsmarknaden. I Norden är det för tillfället solklar ledning för Lidl, sedan Aldi nyligen meddelat att man lämnar Danmark, kedjans sista fotfäste i regionen.

Annons

Lidl finns i såväl Danmark som Finland och Sverige.

Några av kedjans nya danska butiker kan öppnas i övertagna gamla Aldi-lokaler. Och i Köpenhamnsområdet kan det tyska bolaget även försöka fynda tidigare Irma-butiker.

Irma ingår i Coop-koncernen, som nyligen sagt att deras tre varumärken Kvickly, Super Brugsen och Irma ska stöpas om till en enda kedja i Danmark. Namnet på den blir – precis som i Sverige – Coop, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons