Annons
Nyheter

"Lilla hjärtats" mamma släpps ur häktet

Brott • Publicerad 8 juli 2020
Illustration från rättegången mot den 40-åriga kvinnan i Norrköpings tingsrätt. Arkivbild.
Illustration från rättegången mot den 40-åriga kvinnan i Norrköpings tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Hallnäs/TT

Mamman till den treåriga flicka som hittats död i en lägenhet i Norrköping i januari släpps ur häktet. Det beslutade Norrköpings tingsrätt på onsdagen, rapporterar Corren.

Den 40-åriga kvinnan står åtalad misstänkt för mord alternativt synnerligen grov misshandel av sin dotter. Men tingsrätten gör bedömningen att det inte finns någon övertygande bevisning för dessa anklagelser, enligt beslutet om att kvinnan inte längre ska vara häktad.

Annons

Däremot anser rätten det bevisat att kvinnan av oaktsamhet ha vållat dotterns död, genom underlåtenhet att omgående se till att flickan fick sjukvård. Detta stod klart redan i början av juni, då tingsrätten beslutade att kvinnan skulle genomgå en rättpsykiatrisk undersökning.

Huvudförhandlingen i tingsrätten är för närvarande pausad, i väntan på att frivården gör en personutredning av kvinnan. Den ska vara klar senast den 28 juli, därefter återupptas förhandlingen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons