Annons

Lind tveksam till att sälja Musikaliska

Kultur • Publicerad 2 maj 2019
Amanda Lind (MP). Arkivbild.
Amanda Lind (MP). Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kulturminister Amanda Lind (MP) är tveksam till om staten borde sälja kvarteret Ladugårdsbron i Stockholm, som bland annat hyser konserthuset Musikaliska.

"Från min sida som kulturminister är jag tveksam, med tanke på de unika lokalerna och betydelsen de har för Kungliga Musikaliska Akademien, Blåsarsymfonikerna och för alla oss som tar del av kulturutbudet", säger hon i ett skriftligt uttalande.

Annons

Samtidigt poängterar hon att det är Statens fastighetsverk som sökt riksdagens tillåtelse att sälja ett antal fastigheter. Skrivelsen om just Ladugårdsbron är dessutom speciell, menar Lind.

"Här står att innan beslut fattas om en eventuell försäljning ska ytterligare analyser göras. Ingenting är alltså klart för försäljning i dagsläget", skriver hon.

Tidigare har Musikaliska och Kungliga Musikaliska Akademien protesterat mot en eventuell försäljning, som de menar kan leda till att verksamheten hotas genom hyreshöjningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons