Annons
Nyheter

Fritt fram för julresa inom EU

Inrikes • Publicerad 12 december 2020
Utrikesminister Ann Linde (S), gäst i Ekots lördagsintervju. Arkivbild
Utrikesminister Ann Linde (S), gäst i Ekots lördagsintervju. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Det är inte aktuellt för svenska UD att avråda svenskar från att resa i Europa under jul och nyår. Det var budskapet från utrikesminister Ann Linde i Ekots lördagsintervju.

– Varje människa måste ta ett stort eget ansvar. Det är inte resandet i sig som är problemet. Det är om man har nya kontakter, om man inte håller avstånd, om man inte tvättar händerna och så vidare, sade Ann Linde i den direktsända intervjun i Sveriges Radios P1.

Annons

Just nu avråder UD endast från resor inom EU till Estland, Lettland och Irland. Dessa gäller fram till den 16 december, då ska nya rekommendationer komma. Men några restriktioner för EU-resor kommer inte att införas, enligt Ann Linde som helst hade sett att alla EU-länder haft samma råd.

– Det är klart att det är mycket bättre om vi hade haft samma råd. Men jag tror ändå att man ska tänka sig för extra noga om man bestämmer sig för att resa, är detta verkligen nödvändigt?

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons