Annons

Lindelöf: "Alltid roligt med lite spänning"

Färöarna blev en munsbit.
Nu väntar tuffare motstånd i EM-kvalet – Norge hemma på söndag.
Fotboll • Publicerad 6 september 2019
Victor Nilsson Lindelöf (till höger) jublar efter att ha gjort ett av fyra svenska mål mot Färöarna.
Victor Nilsson Lindelöf (till höger) jublar efter att ha gjort ett av fyra svenska mål mot Färöarna.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den svenske mittbacken var tillbaka i landslaget efter att ha missat de inledande EM-kvalmatcherna (mot Rumänien och Norge i mars då han blev pappa och mot Malta och Spanien i juni på grund av skada) och ville styra spelet direkt.

Drygt 90 minuter senare lämnade han planen som vinnare och målskytt.

Annons

– Det var väldigt roligt. Jag var väldigt taggad inför den här samlingen, säger Nilsson Lindelöf.

"Väldigt kul"

– Det här var första matchen av två, det var väldigt kul att vara tillbaka på planen med alla grabbar och spela med landslaget igen. Det är alltid roligt.

Hans 3–0-mål i första halvlek var bara en av fyra svenska fullträffar före paus i matchen som också slutade 4–0.

Samtidigt gjorde både Spanien och Norge vad de skulle och vann sina matcher mot Rumänien respektive Malta i samma grupp. Det betyder att ställningen är oförändrad – Spanien i topp, fem poäng före Sverige och sju före Lars Lagerbäcks Norge.

Resultaten betyder också att Sverige har kopplat ett grepp om andraplatsen som innebär direktavancemang till EM nästa år.

"Är kompakta"

På söndag tar Sverige emot Norge hemma på Friends arena.

– Det är alltid roligt när det är lite spänning i en grupp. Det ska bli extra roligt (att möta Norge). Vi ska återhämta oss så bra som möjligt nu och sedan har vi en väldigt rolig match att se fram emot, säger Nilsson Lindelöf, som förväntar sig en tuff drabbning.

– Det är det alltid mot Norge. De är duktiga och kompakta och försvarar bra så det gäller att vi går in i den matchen med en väldigt bra mentalitet och följer vår matchplan. Det kommer bli tufft men förhoppningsvis kan vi prestera bra och få med oss tre poäng.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons