Annons
Nyheter

Ljusning för Scandic – ser positivt på hösten

Ekonomi • Publicerad 15 september 2021
Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm. Arkivbild.
Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Efter en tuff tid under pandemin ser sommarens något ljusare läge ut att hålla i sig för Scandic. Hotellkedjans beläggningsgrad uppgick till omkring 58,5 respektive 53,5 procent i juli och augusti, enligt ett pressmeddelande.

Scandic ser nu en lovande höst framför sig, där beläggningsgraden väntas uppgå till minst 50 procent i september, baserat på nuvarande bokningsläge.

Annons

I juni låg beläggningsgraden på omkring 36 procent och har sedan dess ökat i takt med det inhemska fritidsresandet. Från den andra veckan i juli har beläggningsgraden legat på över 50 procent, vilket hotellkedjans vd ser som glädjande.

"Detta visar tydligt att en ökad efterfrågan för affärsresande och möten har kompenserat för minskat fritidsresande under veckodagarna i samband med att semesterperioden avtog från mitten av augusti. Den ökade bokningsaktivitet som vi nu ser gör att vi har en positiv syn på utvecklingen för de kommande månaderna", säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels, enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons