Annons
Nyheter

Löfven till FN:s generalförsamling

Politik • Publicerad 17 september 2021
Statsminister Stefan Löfven med ministerkolleger vid FN-högkvarteret i New York 2019. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven med ministerkolleger vid FN-högkvarteret i New York 2019. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) reser till New York för det årliga öppnandet av FN:s generalförsamling den 21 september. Löfvens tal till världsledarna äger rum nästa fredag, den 24 september.

Under sitt besök ska Löfven även delta i möten om pandemin, klimatet, barnarbete och ungdomsfrågor, enligt hans presstab. På dagordningen står även träffar med representanter för näringsliv, civilsamhälle och judiska organisationer, samt bilaterala möten med andra länders ledare. Även utrikesminister Ann Linde (S) reser till New York.

Generalförsamlingen samlas varje år i september. Då hålls den allmänna debatten, då ledare från de 193 medlemsstater talar i FN-högkvarteret. Årets generalförsamling är den 76:e i ordningen och den inledande debatten pågår till och med den 27 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons