Annons

Ludvig: ”Bra tillfälle att klippa navelsträngen”

Anton Hallbäck tackade för sig i våras och efter den innevarande säsongen har även Jerry Hallbäck gjort sitt i Ystads IF.
Men den tredje handbollsprofilen i familjen Hallbäck, Ludvig, han stannar kvar, i drygt två år till. Minst.
handboll • Publicerad 22 oktober 2019
Ludvig Hallbäck är redo att stå på egna ben i Ystad och YIF.
Ludvig Hallbäck är redo att stå på egna ben i Ystad och YIF.

– Jag har kontrakt med YIF så det är inga konstigheter där. Det är till och med våren 2022, säger Ludvig.

Han beklagar dock att pappa Jerry och mamma Lena, gissningsvis till sommaren, kommer att rycka upp bopålarna från Ystad och slå ner dem någon annanstans.

Annons

– Det är klart att jag tycker det är tråkigt. Jag tycker ju om att ha morsan och farsan nära mig men någon gång måste jag ju klippa navelsträngen. Det blir ett bra tillfälle för det.

Fokus på handbollen i sig är emellertid så stort att tisdagens besked om att Jerry Hallbäcks kontrakt sägs upp i förtid inte kommer att ge avtryck på planen under resten av säsongen, varken för Ludvig själv eller för övriga i laget.

– Det är så pass professionellt här så det tycker jag att vi ska lösa. Det ska inte behöva påverka laget. Alla är inte kvar säsongen efter. Det är så det fungerar och det får man köpa.

Ludvig, som fyller 19 på söndag, är inte heller orolig för att han ska tvingas lämna föräldrahemmet i Östra Förstaden i Ystad och söka upp ett eget boende.

– Det blir nog inga problem att bo själv. Det löser sig nog, säger Ludvig och intygar att han har adekvata kunskaper inom områdena matlagning och städning.

YIF kör på lite hårdare undre landslagsuppehållet med en del dubbelpass den här veckan och lite mer fokus på fys. För Ludvigs del, och Jerrys, kommer dock lite andlig belöning nästa torsdag när de återförenas med storebror Anton i hemmamatchen mot Önnered.

– Önnered har överraskat och gjort det jäkligt bra. Det var inte många som på förhand trodde att de skulle slå Kristianstad och sedan Skövde med tio. Vi har väl snackat lite om matchen redan, brorsan och jag. Fast det är lite annorlunda nu när vi hörs. Vi kan ju inte dela med oss vad vi vet om de andra lagen längre. Anton kom på sig själv med att vara på väg att avslöja något senast, haha.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons