unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Lula utmanar Bolsonaro i kulisserna

Brasiliens tidigare president Luiz Inácio Lula da Silva. Arkivbild.
Brasiliens tidigare president Luiz Inácio Lula da Silva. Arkivbild.
Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Brasiliens tidigare socialdemokratiske ledare Luiz Inácio Lula da Silva, som är hindrad från att ställa upp i val på grund av två domar, säger att han är beredd att stödja alla kandidater som har chans att vinna över den högerpopulistiske presidenten Jair Bolsonaro.

Lula, som styrde landet 2003–2010, är en inflytelserik röst i landets politik då han fortfarande har starkt stöd bland delar av befolkningen.

– Jag är beredd att stödja alla kandidater som tar ställning för Brasiliens arbetare och mot Bolsonaro, säger han i en intervju med Reuters.

Expresidenten har domar mot sig i två korruptionsfall och kan därav inte själv ställa upp i valet 2022. Han hoppas dock kunna få domarna hävda med hänvisning till anklagelser om att åklagarna varit partiska.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Arbetarpartiet (PT), som Lula företräder, kommer att gå samman med partier både på vänsterkanten och i den politiska mittfåran för att bilda gemensam opposition mot Bolsonaro inför valet, säger han.