Annons
Nyheter

Lyxbilar återkallas – problem med bromsen

Ekonomi • Publicerad 6 augusti 2022
LaFerrari är en av de modeller som berörs av återkallelsen. En LaFerrari går på 1,3 miljoner dollar, eller drygt 13 miljoner svenska kronor. Arkivbild.
LaFerrari är en av de modeller som berörs av återkallelsen. En LaFerrari går på 1,3 miljoner dollar, eller drygt 13 miljoner svenska kronor. Arkivbild.Foto: Laurent Cipriani/AP//

Den italienska sportbilstillverkaren Ferrari återkallar 23 555 bilar, skriver bilmagasinet Car and driver. Det finns risk för att bilarna kan läcka bromsvätska, vilket kan leda till att bilarna delvis eller helt kan tappa bromsförmågan, enligt en rapport från den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA.

Återkallelsen berör totalt 19 modeller, som har producerats mellan åren 2005 och 2022. Med finns bland annat modellerna F60 America och LaFerrari, som båda såldes i begränsad upplaga.

Ferrari gjorde en liknande återkallelse på grund av bromsproblem i oktober förra året, vilket då berörde 10 000 fordon. De modeller som återkallades då berörs inte nu.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons