Annons
Nyheter

Malmöpolis misstänkt för vapenbrott släpps

Brott • Publicerad 16 december 2020
En polisman ska vara misstänkt för två fall av grovt vapenbrott. Mannen anhölls tidigare i veckan, men har nu släppts. Misstanken om brott kvarstår dock. Arkivbild.
En polisman ska vara misstänkt för två fall av grovt vapenbrott. Mannen anhölls tidigare i veckan, men har nu släppts. Misstanken om brott kvarstår dock. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den Malmöbo som anhölls av åklagare vid särskilda åklagarkammaren på sannolika skäl misstänkt för två fall av grovt vapenbrott har nu släppts.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska det röra sig om en polisman som misstänks för brottet. Chefen för det polisområde där polismannen är anställd har bekräftat för tidningen att han fått information om misstankarna mot mannen.

Annons

Även om polismannen nu har släppts kvarstår misstankarna om brott och förundersökningen fortsätter, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Särskilda åklagarkammaren kopplas in när det gäller anmälningar och brottsmisstankar mot exempelvis polisanställda, åklagare och riksdagsmän.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons